SREDA 26/10 ob 22.00

Brane Rončel/DJ

Brane Rončel je TV in radijski voditelj, umetniški vodja festivalov jazza doma in v tujini, producent, DJ, slikar, scenograf, grafični oblikovalec in fotograf. Vsebina njegovega nastopa v vlogi DJ-ja bo prepletanje različnih glasbenih žanrov z obilico plesnih ritmov: funk, r’n’b, soul, reggae, latino, glasba Afrike, Brazilije, Kube … Srečali se bomo torej z vsebinami, ki smo jih v zadnjih desetletjih spremljali v njegovih radijskih, TV ali koncertnih komuniciranjih.

 

 

 

Izbor koncertov Brane Rončel

Produkcija festivalskih druženj BR/FSF

Pokrovitelj Okolje Piran

ČETRTEK 27/10 ob 22.30

Leonart
/pop/rock/funk/dance/

Sebastijan Lukovnjak, vokal, kitara
Andrej Knehtl, kitara, vokal
Martin Počkar, bas kitara
Marko Brvar, bobni
Blaž Korez, konge, tolkala

posebna gosta
Grega Kozar, saksofon
Tomaž Gajšt, trobenta, krilovka

Leonart je organizem svoje vrste. Andrej Knehtl, Sebastijan Lukovnjak, Marko Brvar in Martin Počkar so leta 2014 združili moči, da bi ustvarili kreativni presežek, ki se je pred šestimi leti udejanjil na prvem CD-ju in jih ponesel Visoko v nebo. Z albumom Vrh sveta so svoji glasbi, ki je preplet več žanrov, dodali novo dimenzijo, nedavni izid izštekanega albuma pa je akustični vrhunec štajerskih mojstrov polnokrvnega pop rocka.

PETEK 28/10 ob 22.30

Ana Pupedan
/primorsko-lucidni rock/

Simon Avsec, vokal, violina, mandolina
Boštjan Požar, kitara
Peter Žnidaršič, bas
Marko Doles, bobni

Glasbo skupine Ana Pupedan bi lahko označili kot fuzijo različnih glasbenih vplivov, ki še najbolj domujejo v rokerski sferi. Njihovi glasbi dodajo poseben čar besedila, katerih osnovna značilnost je luciden pogled na življenje in družbeno dogajanje. Besedila so velikokrat začinjena s pristnim pivškim narečjem, kar poudarja pripadnost in vpetost v lokalno okolje.

SOBOTA 29/10 ob 22.30

Camilla George (Nigerija/London)
/Afrika/funk/jazz/rap/

Camilla George, alt, saksofon
Sarah Tandy, klaviature, klavir
Conor Chapman, bas
Dexter Hercules, bobni

Camilla George, rojena v Eketu v Nigeriji, se je že od malih nog zanimala za glasbo, zlasti za zlitje afriške in zahodne glasbe. Ko je bila stara 11 let, je začela igrati saksofon in pozneje študirala pri številnih velikanih jazza. Camillina ljubezen do zlivanja afriške in zahodne glasbe je pripeljala do edinstvenega sloga, zahvaljujoč kateremu je stalnica na novi londonski jazz sceni. Njena glasba je hipnotična mešanica afrofuturizma, hip hopa in jazza.