FSF

25. FSF Portorož odpira vrata

25. FSF Portorož danes odpira vrata že ob 10. uri zjutraj, ko se začenja letošnji Strokovni program. Prve festivalske ure bodo posvečene najmlajšim generacijam in filmski vzgoji. Na dogodku Strategija filmske vzgoje in njena uresničitev se bomo pogovarjali o strategiji filmske vzgoje v Sloveniji, preverili, koliko in kako so zastavljeni cilji uresničeni v okviru formalnih in neformalnih oblik filmske vzgoje ter predstavili primere dobre prakse. Najmlajšim obiskovalcem bosta posvečeni tudi prvi dve festivalski projekciji – Vodne zgodbe in Slovenski literarni junaki –, namenjeni vrtcem in osnovnim šolam, na ogled pa bo že tudi prva projekcija Preglednega programa.

Ob 14. uri nadaljujemo Strokovni program z delavnico razširjene resničnosti (XR), kjer bomo pod mentorstvom Marka Cafnika poleg same tehnologije preizkušali tudi obstoječe kreativne rešitve za (filmski) »storytelling« in raziskovali potenciale, ki jih te nove tehnologije omogočajo. Ob 17:30 bomo v Beli dvorani Avditorija odprli razstavo o letošnji Badjurovi nagrajenki Mileni Zupančič.

Digitalni prenos večine dogodkov Strokovnega programa lahko spremljate na spletni strani festivala in na Facebook strani FSF.

Ob 19. uri bomo v Glavni dvorani Avditorija Portorož s premiero restavrirane kopije Vesne festival tudi svečano odprli.