FSF

Svečana otvoritev

25. FSF Portorož se začenja nekoliko drugače, kot smo bili vajeni doslej. Ker letošnji festival obeležuje vrsto obletnic, med katerimi še posebej izpostavljamo 50. obletnico smrti filmskega režiserja, scenarista in montažerja Františka Čápa, ki je zadnja leta svojega življenja preživel prav v Portorožu, bo otvoritvena čast pripadla kinotečni projekciji njegove zimzelene uspešnice Vesna. Na otvoritveni slovesnosti, ki bo potekala v torek, 25. oktobra, ob 19. uri v Glavni dvorani Avditorija Portorož, si bomo ogledali slovensko premiero restavrirane kopije, ki jo je restavrirala in digitalno obnovila Slovenska kinoteka v sodelovanju s Slovenskim filmskim arhivom pri Arhivu Republike Slovenije in Slovenskim filmskim centrom, javno agencijo RS.

Na otvoritveni slovesnosti bomo podelili tudi Badjurovo nagrado za življenjsko delo filmski in gledališči igralki Mileni Zupančič. Še pred tem bomo ob 17:30 v Beli dvorani Avditorija odprli razstavo o nagrajenki.

Digitalni prenos otvoritvene slovesnosti lahko spremljate na spletni strani festivala in na Facebook strani FSF. Snemanje in neposredni prenos dogodkov zagotavlja ekipa Akademske televizije, študenti AGRFT UL.