FSF

Novinarska konferenca 26. FSF Portorož

19. septembra so direktorica Slovenskega filmskega centra Nataša Bučar, direktor festivala Bojan Labović, vodja strokovnega programa Veronika Zakonjšek in vodja projekta Tjaša Smrekar na novinarski konferenci v Slovenski kinoteki predstavili program in posebnosti 26. FSF Portorož.

Poleg bogatega filmskega in strokovnega programa bomo na festivalu obeležili tudi nekaj filmskih obletnic. S projekcijo filma Ivan Marinček – Žan, pogovorom o avtorjevem življenju in delu ter razstavo se bomo poklonili 101. obletnici rojstva direktorja fotografije Ivana Marinčka. 80-letnico Karpa Godine bomo proslavili s projekcijo filma Karpopotnik ter pogovorom z avtorjem filma Matjažem Ivanišinom in njegovim portretirancem. S projekcijo filma Spominjam se samo srečnih dni in pogovorom z gosti pa se bomo poklonili Radku Poliču – Racu. Pomembne obletnice Kinodvora in Kinoteke – stoletnico kina na Kolodvorski, dvajsetletnico art kina, petnajstletnico Javnega zavoda Kinodvor in šestdesetletnico delovanja dvorane Slovenske kinoteke – bomo obeležili s predvajanjem filma O ljudeh, ki so v kinu doma, ki predstavlja poklic kinooperaterja, in pogovorom s ključnimi akterji domačih kinematografov.

Tudi letos bo treba ob vsaki kupljeni ali prevzeti vstopnici plačati filmski evro, simbolični prispevek 1 evra, s katerim študentom umetniških smeri omogočimo bivanje na festivalu

Podrobnejše podatke o festivalu najdete v gradivu za novinarje.